Vele bedrijven hebben onvoldoende aandacht besteed aan de wettelijke bescherming van hun handelsnaam en merken. Daarbij kunt u denken aan namen, logo’s, verpakkingen en andere “tekens” die er voor zorgen dat uw producten of diensten kunnen worden onderscheiden van die van concurrenten.

De wet is onverbiddelijk: de eigenaar van een merk is niet degene, die het merk voor het eerst gebruikt, maar degene die het merk voor het eerst registreert!

De eerste registratie geeft dus het recht, niet allen op het identiek merk, maar ook op allerlei merken die daar op lijken. Als u zelf nog niet heeft geregistreerd is het mogelijk dat iemand anders dat doet (hetzelfde merk of een gelijkend merk) en dan eist, dat u er mee ophoudt.

Wij werken al meer dan 40 jaar met deze materie. U kunt enkele hoofdregels op deze website zien, maar het is een complexe materie die wij veel makkelijker kunnen maken in een vrijblijvend gesprek – per telefoon, bij ons op kantoor, via Skype, hoe hoe u het ook wilt. Ons advies: neem even te moeite om u te laten informeren. Voor de kosten hoeft u het niet te laten! Het gesprek is uiteraard gratis, en de registratiekosten zijn voor elk bedrijf betaalbaar.